onsdag 12 januari 2011

Sneak peak - minirenovering i stora lillebrors rum

När storasyster lämnade sitt rum för flytt till Norrköping gjorde vi en rockad bland sovrummen. Eftersom vi har ett lite för litet hus för en familj på sex personer, har minsta lillebror sovit inne i vårt sovrum för lääääänge. Vi har fyra sovrum, men alla utom föräldrasovrummet är små, ca 8 kvm, så det har inte varit läge för syskonen att dela rum heller. Nu blev det i alla fall så att stora lillebror flyttade till storasysters rum, lilla lillebror flyttade ut från vårt sovrum (äntligen kan jag läsa böcker på kvällarna med sänglampan tänd) och in i stora lillebrors gamla rum.

Det aningen tjejiga sovrummet som stora lillebror flyttade in i behövde därför göras lite killigt, tyckte vi. Vi började därför måla den beiga fondväggen ljusblå, enligt önskemål. När den var målad, så såg den vita väggen tråkig ut och vi målade den också. Då såg naturligtvis lister och foder också tråkiga ut, så de fick en skvätt vitfärg de också. Till slut lade vi in ett laminatgolv över den rosa plastmattan som aldrig såg ren ut. Det blev ett riktigt lyft i rummet. (Nu ska bara taket målas, för det ser ju jättetråkigt ut när allt annat är vitt. Tur att man tar det i rätt ordning...)

Det har också inhandlats lite IKEA-möbler till förskolekillen och nu funderar jag som bäst över piffningen med gardiner, mattor och annat skoj.

Här kommer några detaljbilder som jag knäppte idag. Före - efterbilder kommer när "efter" är helt klart.


Rummet ska ha färgerna vitt/svart/blått har modern tänkt sig.




Nytt skrivbord och nya "palmer" (Dracena) i fönstren. När de blir stora tänker Tore skörda nötter från dem... De beiga hissgardinerna ska bort, bort.
Expedithylla med förvaring, förvaring, förvaring av tusen LEGO-bitar och tusen andra små saker som är bra att ha. Jordgloben (från Netto) lyser svagt som en nattlampa.
Här hänger man av sig morgonrock och Spidermankostym.










1 kommentar:

  1. Det är det roligaste som finns att kolla på före-efter bilder! Ser fram emot detta!
    Verkar bli jättefint. Vad glad han måste vara att få nytt! Och du verkar ju ha bättre tur än jag på Ikea! :)

    SvaraRadera