söndag 24 juli 2011

Det härliga husvagnslivet

Denna semester har vi inte gjort så många utflykter som vi brukar. Jag är oftast den som reseplanerar och vill se "allt" i omgivningarna, men i år känns det bara bra att bara bada, sola, äta glass, spela spel och ta det lugnt. Att komma iväg hemifrån och bo enkelt, men ändå funktionellt. Barnen hittar lekkompisar och cyklar runt på campingen och vi kan sitta utanför husvagnen och grilla och dricka gott vin i kvällssolen.

Här följer några mobiltelefonbilder som jag har lagt över på datorn ikväll:

Här har vi anlänt till Sunnanö och barnen får varsin semesterdrink.

 Förtältet är uppe och semestern kan börja.


Badet med sandstrand, bryggor och hopptorn ligger endast 50 meter från husvagnen. Tore gör sig beredd för dagens dopp.
Yatsy, kortspel, korsord, läsning och mys i förtältet hör till campinglivet.Jag är så nöjd med vår nyinförskaffade husvagn, en Polar 550 High Back 1992. Vi (eller mest Niklas kanske) har gjort om en långbäddarvagn till ett sovrum för två vuxna och två barn genom att göra två ordentliga överslafar ovanför vardera säng. Det är skönt också att ha riktiga madrasser till sängarna, istället för ett pussel av soffdynor att sova på.

Köket är väldigt praktiskt och innan vi åkte på semester köpte vi även en liten ugn, som vi hittills har använt göra ugnsbakad färskpotatis, rotfrukter och till att grilla bröd. Man kan se den lilla söta ugnsplåten stå på köksbänken.

Den av Carro inköpta husvagnsprydnaden pryder sin plats på garderobsdörren...

Axel har haft feber sedan igår eftermiddag, men det verkar som att han är på bättringsvägen nu och han kändes inte alls varm ikväll. Vi hoppas därför att vi kan besöka Furuviksparken i Gävle innan vi styr karavanen hemåt.

1 kommentar:

  1. Wow, Helena! Jag blir mer och mer övertygad om att man ska ha husvagn! Precis som du skriver; Spel, korsord, läsning, mys och dricka vin utanför husvagnen! Det är så perfekt!
    Hoppa ni är friska i morrn, så det kan bli Furuvik!

    Kram // AH

    SvaraRadera