söndag 2 januari 2011

Lite Nyår

Det har blivit lite av en tradition att vi firar Nyår i hemmets lugna vrå, bara familjen, då vi de senaste åren faktiskt varit sjuka och inte haft möjlighet att ge oss iväg på kalas eller anordna något. Men det är faktiskt riktigt mysigt.
Efter bastant frukost så tar vi snowracearna (svår plural, det där) och ger oss iväg till kyrkbacken och åker lite i den lagom stora backen. Efter det går vi hem och förbereder trerättersmiddagen. Vi har naturligtvis också "välkomstdrink" med tilltugg. I år var det prosecco (cider till barnen) och crostini med pepparrotskräm och svart rom alternativt tapenade (till Axel).

Själva Nyårsmenyn såg ut så här:

Förrätten var en kräftstjärtscocktail med mango, avokado, gurka, chili och lime. Varmrätten: helstekt oxfilé med potatisterrin, blomkålspuré och en röra av scharlottenlök, vitlök, rimmat sidfläsk och färska champinjoner. Till det en balsamicosky.
Efterrätten: champagnesurprise. Vi skippade champagnen och tog cider istället. Den innehöll hallon- och cidergelé varvad med vit chokladmousse.

Båda barnen höll ut till tolvslaget och vi tittade på fina fyrverkerier från Tores fönster på övervåningen. Då kan vi se fyrverkerierna som skjuts upp vid torget. Kan också tillägga att vi fick en lång sovmorgon till halv tio på nyårsdagen...

Den är inte brant, men den är lång, vår kyrkbacke.
Barnen fick nya pulkahjälmar i julklapp.
Tore fick också sin fina HM-jacka lagom till Nyår. Den har varit restnoterad. Termobyxorna har han haft sedan början av november...
Duknig vid klaffbordet i vardagsrummet med tygservetter och fattigmanssilver ;-)

Förrätten framdukad i de användbara 10 kronorglasen från Rusta.

Varmrätten var mumsig.
Dessert. Inte så kalorifattig kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar