torsdag 28 oktober 2010

2nd weekend in London

Här nedan följer en kort resumé av långweekenden i London med hela stora familjen. Vi åkte från Skavsta med Ryan Air och landade två timmar senare på Stansteads flygplats. Med förbokad taxi tog vi oss till hotell Premier Inn i Hampstead (15 min till centrum med t-banan från Belsize Park några hundra meter från hotellet). Hampstead var ett jättemysig och lugn stadsdel med restauranger och affärer.


 Småkillarna tyckte det var jättespännande med allt som hörde till resan och minstingens lycka var gjord när han kunde titta ut genom flygplansfönstret och se alla konstiga bilar som åker runt på flygplatsen. Själva flygresan gick jättebra för alla och vi var framme vid Stanstead lagom till lunch. Tyvärr hade vår förbokade taxi inte rätt mobilnummer till mig så vi förlorade drygt en halvtimme på att ringa till taxibolaget och springa runt i vänthallen och leta efter en man som såg ut som en taxichaufför med en liten lapp i handen där det stod något som kunde liknas vid Helena.


Väl framme vid hotellet var vårt hotellrum inte rikigt klart, så vi gick till hotellets restaurang för att äta lite välbehövlig lunch och vänta på Storasyster som skulle komma när hon brunchat klart med sina London-väninnor.


Stor glädje utbröt när vi såg Storasyster gå förbi restaurangens fönster. Storebror sprang ut för att hindra henne att gå längre bort (lokalsinne 0 har denna dam) och småkillarna rusade sedan emot henne och det blev ett stort kramkalas!!  Hon hade sett till att ta med lite goodiebags till småkillarna (och mamma) så gissa om hon blev extra populär.


Pappa N är nöjd när han fick dricka sin första öl på engelsk mark.




Efter lunch och inccheckning tog vi tunnelbanan till Leicester Square och gick och tittade lite vid Covent Garden. Fantastiskt fint, men ack så mycket folk. Man tänker inte på folkmyllret så mycket när man är två personer, men när sex pers ska vallas (varav en sittandes i paraplysulky) då är det inte lätt för en kontrollerande mamma att ha grepp på allt.






Vi hade dock stor nytta av paraplyvagnen när Axel vill ta en liten nap. Här står han parkerad på restaurang Nandos, en av Carolines favoritrestauranger. Den föll även resten av familjen i smaken.


Ett av målen var förstås den anrika affären Hamleys för att gå igenom deras 7 våningars sortiment. Såklart att man fick köpa en leksak var där. Tore köpte Atlantislego och Axel en grävmaskin i Duplo. Det fanns mycket att titta på;
demonstrationer, personal utklädda till seriefigurer och även leksaker som man fick prova på som t ex Turbo Twister på bilden här ovanför.


Ett helt litet tåglandskap med ett tåg som åkte runt. Sådant kan man bli stående vid länge.



Axel berättar precis att han vill ha den här Playmobilbondgården i julklapp.


Natural History Museum. Den här synen mötte oss i entren. Ganska maffig entre förresten.


Fascinerande att se hur stor en val verkligen är.




Elefanterna.... och familjen



Man blir väldigt trött av en dag i London. I taxin hem till hotellet somnade lillebror väldigt skönt hos storebror (inga barnbilstolar här inte).


Det blev en härlig helg och en stor upplevelse både för små och stora. De finns flera i familjen som gärna gör fler besök i London i framtiden.

1 kommentar:

  1. Jag har aldrig varit i London men skulle jättegärna åka dit. Någon gång ska det väl bli av...kanske? Du börjar väl bli hemtam där nu, är ju rena rama pendlaren ju! :)

    SvaraRadera